Home > Trips > Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

Ανακαλύψτε τα Αξιοθέατα και την Ιστορία της Κωνσταντινούπολης

 • Γεύματα
  Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορά
  Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Turkish Airlines
Από
605 άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Από
754 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιo
Από
530 Παιδικό
 • 5 Μέρες
 • 4 Διανυκτερεύσεις
 • 25/07, 09/08, 22/08, 05/09, 19/09, 10/10

Πρόγραμμα

Άνοιγμα όλων

Πρώτη στάση μετά την άφιξη, η Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα. Αφού περάσουμε την μεγάλη γέφυρα του Κερατίου Κόλπου, φτάνουμε στην παλιά πόλη.

Ακολουθώντας τα Χερσαία Τείχη φτάνουμε στην περιοχή Μπαλουκλή. Εδώ θα προσκυνήσουμε το σημαντικότερο Αγίασμα της Ορθοδοξίας που συνδέεται με αμέτρητα θαύματα.

Μετά το προσκύνημα θα κατευθυνθούμε στην περιοχή των Βλαχερνών. Καθ’ οδόν θα θαυμάσουμε τα εν μέρη αναστηλωμένα τείχη της Πόλης, ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά έργα της παγκόσμιας ιστορίας.

Μία από τις περίφημες πύλες είναι και η Κερκόπορτα που σύμφωνα με την παράδοση από εκεί μπήκαν οι πρώτοι Γενίτσαροι στην Πόλη.

Η δεύτερη μας στάση είναι στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος μετά το θαύμα που έγινε το 626 μ.Χ.

Η τρίτη μας στάση θα είναι στην καρδιά του Φαναριού όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παγκόσμια έδρα της Ορθοδοξίας.

Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση.

Το απόγευμα θα κάνουμε ένα περίπατο και θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης.

Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο “Pera Palace” που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου “Orient Express”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

Καθ’ οδόν θα διασχίσουμε τον Κεράτιο Κόλπο και θα κατευθυνθούμε στον πρώτο από τους επτά λόφους την καρδιά της Αρχαιοελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής πόλης.

Θα περπατήσουμε την γραφική αγορά Arasta και θα επισκεφθούμε την πλατεία των αλόγων εκεί που βρισκόταν κάποτε ο περίφημος Ιππόδρομος που εγκαινίασε ο Μέγας Κωνσταντίνος και έγινε η Στάση του Νίκα επί του Ιουστινιανού.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Παλάτι του μεγάλου βεζίρη İbrahim Paşa, σήμερα μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, αξιόλογο να το επισκεφτεί κανείς στον ελεύθερο του χρόνο.

Απέναντι του βρίσκεται το περίφημο Μπλε Τζαμί που έδωσε το όνομά του σε όλη την συνοικία. Είναι το μοναδικό Οθωμανικό τέμενος με έξι μιναρέδες και έχει εξαιρετική διακόσμηση.

Στην συνέχεια περνώντας δίπλα από το μεγαλύτερο χαμάμ της Πόλης τα λουτρά της Χουρέμ, φτάνουμε στον υπέρλαμπρο Ναό της Αγίας Σοφίας. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, αλλά πήρε την τελική του μορφή τον 6ο αιώνα επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού».

Μετά από μία σύντομη στάση, θα επισκεφτούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Η σημερινή μας ημέρα θα κλείσει με επίσκεψη στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τα 4.000 καταστήματα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

(Σημείωση: Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκηπόννησα, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου)

Πρώτη επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου, τις «Βερσαλλίες της Ανατολής» επάνω στον Βόσπορο. Μόνο για την κατασκευή του κτίσματος δαπανήθηκαν πάνω από 35 τόνους χρυσού.

Έπειτα αναχωρούμε για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου.

Θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Ευφημίας όπου είχε γίνει η 4η Οικουμενική Σύνοδος.

Θα συνεχίσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας.

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό.

Επιστροφή με το πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Bostanci.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

Σας προτείνουμε για το βράδυ, προαιρετικά, διασκέδαση σε κέντρο με οριεντάλ και παραδοσιακούς χορούς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα με φαγητό και ποτό.

Διανυκτέρευση.

Επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi.

Έπειτα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου όπου θα δούμε τα εκπληκτικά ξύλινα αρχοντικά που οι ντόπιοι τα αποκαλούν «yalı», τα παλάτια των σουλτάνων όπως το Ντολμάμπαχτσέ, το Τσιραγάν και το Μπεϊλερμπεγί και στο στενότερο σημείο τα κάστρα της Ρούμελης και της Ανατολής.

Αφού πλησιάσουμε την δεύτερη γέφυρα θα επιστρέψουμε πίσω στο λιμάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

Ελεύθερη ημέρα στη διάθεση σας για βόλτες και περιπλανήσεις στην μαγική Κωνσταντινούπολη.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Turkish Airlines
 • Κόστος αποσκευής 20 κιλά & χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο .
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία ή παρόμοια
 • Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά.
 • Μεταφορές , ξεναγήσεις , εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα .
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλοι καυσίμων & ασφάλεια covid για ταξιδιώτες έως 75 ετών 155€ ανά άτομο.
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (όπου απαιτείται).
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Suggested trips for you

  Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.