ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Oι πιο πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν μεριμνήσει για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση επιβατών με θέματα υγείας.

travel agency athens 005

ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

Oι πιο πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν μεριμνήσει για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση επιβατών με θέματα υγείας. Οι επιβάτες που έχουν μειωμένη κινητικότητα, θέματα όρασης ή ακοής και χρειάζονται ειδική βοήθεια πρέπει να ενημερώσουν την εταιρία είτε κατά της έκδοση του εισιτηρίου τους είτε στο γκισέ της εταιρίας που ταξιδεύουν.

Χορήγηση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης: Αρχικά, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ειδική φόρμα ιατρικών πληροφοριών (MEDIF) από τους θεράποντες ιατρούς αναφορικά με την κατάσταση του ασθενούς, που να πιστοποιεί τη δυνατότητα του εν λόγω ατόμου να ταξιδέψει. Επιπρόσθετα, επειδή η μπουκάλα οξυγόνου που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι αεροπορικού τύπου (δηλαδή κατάλληλη για αεροπορική χρήση),  είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα έγγραφα [Oxygen Declaration / POC], τα οποία θα πιστοποιούν την ακαταλληλότητά της για χρήση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Φάρμακα σε υγρή μορφή:  Μπορείτε να μεταφέρετε φάρμακα σε υγρή μορφή για τις ανάγκες του ταξιδιού σας. Τα φάρμακα δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν στη διαφανή σακούλα, αλλά θα πρέπει να τα έχετε σε ετοιμότητα για έλεγχο από την ασφάλεια του αεροδρομίου.