ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

travel agency athens 004

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

 

ΒΡΕΦΗ(0-2 ετών):
Σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί για το ταξίδι των βρεφών(0-2 ετών). Τα βρέφη δεν κάθονται σε δική τους θέση αλλά στην αγκαλιά του γονέα που ταξιδεύει μαζί τους.
 

Tips για ευτυχισμένο μωράκι εν πτήσει:

 • Αν το μωρό επηρεαστεί από την αλλαγή στην πίεση της καμπίνας, δώστε του να πιπιλίσει κάτι, όπως το μπιμπερό ή την πιπίλα του, ειδικά κατά την απογείωση ή στην αρχή της καθόδου.
 • Πάρτε μαζί σας στο αεροπλάνο τα αγαπημένα του παιχνίδια και μια αλλαξιά ρούχα.
 • Αποφύγετε υγρά γεύματα και φαγητό που πρέπει να μαγειρευτεί. Καταφύγετε σε βρεφικό φαγητό που μπορεί εύκολα να ζεσταθεί. Να θυμάστε ότι βρεφικό φαγητό, γάλα, χυμοί, και παρασκευάσματα για μωρά επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 • Τέλος, σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας πίνει άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Τί ισχύει για τα παιδικά καρότσια;

Δεν υπάρχει χρέωση για τη μεταφορά πλήρως ή μερικώς αναδιπλούμενων καροτσιών. Τα καροτσάκια πρέπει να παίρνουν ειδική σήμανση στο check-in, να διπλώνονται και να τοποθετούνται στους αποθηκευτικούς χώρους εντός του αεροσκάφους, ενώ θα σας παραδοθούν κατά την άφιξή σας (όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Μπορείτε να μεταφέρετε το μωρό σας μέχρι την είσοδο του αεροσκάφους με το δικό του καροτσάκι, το οποίο συνιστάται να είναι πλήρως αναδιπλούμενο.
 
Τί ισχύει για τα βρεφικά καθίσματα;
Μιας και κατά κανόνα τα βρέφη δεν κάθονται σε δική τους θέση, θα πρέπει να πάρετε μαζί σας το ειδικό καρεκλάκι (τύπου αυτοκινήτου) ή το πορτ-μπεμπέ ώστε να τοποθετηθεί αυτό στη θέση του αεροσκάφους.
 
Παρακάτω, θα βρείτε τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα καθίσματα και τα καρότσια:
 


Βρεφικό καρεκλάκι τύπου αυτοκινήτου

Εάν το βρέφος δεν ταξιδεύει στην αγκαλιά των γονιών του, τότε πρέπει να γίνει κράτηση για κανονική θέση επιβάτη, για την οποία θα χρεωθεί ο παιδικός ναύλος.


 
Πιστοποιητικό βρεφικού καθίσματος  
Το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να φέρει μία από τις ακόλουθες σημάνσεις:
Το σύστημα συγκράτησης παιδιών συμμορφώνεται με όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας των FAA και JAA, καθώς και τα πρότυπα Federal Motor Vehicle Safety Standards(FMVSS).
Εναλλακτικά,  το σύστημα συγκράτησης πρέπει να είναι πιστοποιημένο για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα και αεροσκάφη και να έχει εγκριθεί ή οφείλει να συμμορφώνεται με όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας των FAA και JAA ή/και τα πρότυπα Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS).
 

Ορθή χρήση βρεφικού καθίσματος

Τα βρεφικά καθίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε άδεια καθίσματα του αεροσκάφους και απαγορεύεται να τα κρατούν στην αγκαλιά τους οι συνοδοί.
Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου πρέπει να παραμένουν προσδεμένα στο κάθισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός εάν μεταφέρονται ως χειραποσκευή.
Τα βρεφικά καθίσματα απαγορεύεται να τοποθετηθούν:
σε κάθισμα από την πλευρά του διαδρόμου
σε σειρά καθισμάτων που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου
σε σειρά καθισμάτων που βρίσκεται αμέσως πριν ή μετά τη σειρά καθισμάτων που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου.
 

Διαστάσεις βρεφικού καθίσματος και οδηγίες ασφαλείας

Χρησιμοποιούνται για βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.
Το μέγιστο βάρος του παιδιού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27 κιλά.
Η βάση του βρεφικού καθίσματος δεν μπορεί να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 40 cm x 40 cm, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτησή του σε όλα τα καθίσματα της καμπίνας των επιβατών.
Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να διαθέτει ιμάντες ώμου (ζώνη ασφαλείας 2 σημείων) για το βρέφος.
Η κατασκευή του βρεφικού καθίσματος πρέπει να επιτρέπει την ασφαλή πρόσδεση με τη ζώνη του καθίσματος του αεροσκάφους και δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ανάκληση του μπροστινού καθίσματος.
Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να προσδένεται πριν από την αναχώρηση και να παραμένει προσδεμένο μέχρι την άφιξη.

ΠΑΙΔΙΑ(2-12 ΕΤΩΝ):
Tips για ευτυχισμένα παιδιά εν πτήσει

 • Μπορείτε να έχετε μαζί σας βιβλία ή καινούργια παιχνίδια.
 • Μια άλλη τακτική είναι κατά διαστήματα να τους δίνετε μικρά δωράκια ώστε να διατηρείτε το ενδιαφέρον τους σε όλη τη διάρκεια της πτήσης
 • Τα διάφορα γκάτζετ όπως τα DVD Player ή τα iPod μπορούν να κάνουν θαύματα.
 • Αν το παιδί σας μπει στον πειρασμό να κλωτσήσει την πλάτη του μπροστινού καθίσματος, βάλτε την τσάντα σας για να μην ενοχλείτε.
 • Snacks για την ώρα της πτήσης

Τί γίνεται με τα ασυνόδευτα παιδιά;
Οι περισσότερες low cost εταιρίες όπως η Ryanair και η Volotea δε δέχονται επιβάτες κάτω των 16 ετών χωρίς τη συνοδεία ενήλικου.
Οι υπόλοιπες εταιρίες διαθέτουν υπηρεσία συνοδείας παιδιών με έξτρα χρέωση. Συνήθως δηλώνεται η ταυτότητα και το τηλέφωνο του ενήλικου που θα παραδώσει και αυτού που θα παραλάβει το παιδί . Η διαδικάσία λαμβάνει χώρα στο γκισέ της εταιρίας.

Εγκυμοσύνη
Σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το ταξίδι επιτρέπεται μέχρι το τέλος της 36ης εβδομάδας. Ωστόσο, εμείς συστήνουμε στις μέλλουσες μαμάδες που έχουν ξεπεράσει την 28η εβδομάδα κύησης, να έχουν μαζί τους ιατρικό σημείωμα από γυναικολόγο ή μαία όπου να αναφέρεται:

 • ότι η κύηση εξελίσσεται χωρίς επιπλοκές
 • την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού
 • δήλωση του γυναικολόγου ότι η εγκυμοσύνη της επιβάτισσας δεν της αποκλείει να πετάξει

Τέλος, αν η μέλλουσα μαμά επιθυμεί να πετάξει εντός επτά ημερών από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού της, πρέπει να συνοδεύεται είτε από γυναικολόγο είτε από μαία ή πτυχιούχο νοσηλεύτρια. Με το πέρας της 36ης εβδομάδας, τα ταξίδια απαγορεύονται