ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να μεταφέρετε ό,τι χρειάζεστε στο ταξίδι σας χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις

blog1Photo by Caroline Selfors on Unsplash

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

 

Βαλίτσες?
Σε low-cost εταιρίες όπως Ryan-Air , Wizz, Easy-Jet, Volotea, Transavia Συνήθως στα οικονομικά τους εισιτήριά περιλαμβάνουν ένα σακίδιο ώμου 40x20x25 που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα. Άλλες επιτρέπουν αποκλειστικά μία αποσκευή 55x40x20 και βάρους 10 κιλών (trolley bag) . Σε γενικές γραμμές, κάθε low cost εταιρία έχει τη δική της πολιτική αναφορικά με τις αποσκευές, η οποία κατά καιρούς αλλάζει.
Στις υπόλοιπες εταιρίες (Aegean, Lufthansa, Emirates, Turkish κτλ)Στο οικονομικό τους εισιτήριο περιλαμβάνουν 8κιλη χειραποσκευή (trolley bag) με διαστάσεις 56x45x25  μαζί με μία τσάντα για τις γυναίκες ή μία τσάντα laptop για τους άντρες. Έξτρα αποσκευές χρεώνονται ανάλογα με την εταιρία.

Μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές
Σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί για την μεταφορά υγρών. Ειδικότερα, όλα τα υγρά πρέπει να είναι σε συσκευασίες μέγιστης χωρητικότητας 100 ml και πρέπει να βρίσκονται σε μια ενιαία, διαφανή, επανακλειόμενη σακούλα μέγιστου μεγέθους 20x20 και μέγιστης χωρητικότητας ενός λίτρου. Η σακούλα των υγρών πρέπει να αφαιρεθεί από τη χειραποσκευή και να ελεγχθεί ξεχωριστά
Βρεφικό φαγητό και γάλα: Αν ταξιδεύετε με βρέφος, μπορείτε να έχετε μαζί σας όσο βρεφικό γάλα, γάλα σε σκόνη, αποστειρωμένο νερό και βρεφικό φαγητό χρειάζεται για τις ανάγκες του ταξιδιού σας, ακόμα και αν οι ποσότητες υπερβαίνουν το σύνηθες όριο. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν στη διαφανή σακούλα, αλλά θα πρέπει για έλεγχο από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Μουσικά όργανα
Μουσικά όργανα τσεκάρονται στο αμπάρι του αεροπλάνου αν η ειδική θήκη μεταφοράς τους (σκληρή,ανθεκτική) έχει μέγιστες διαστάσεις 80x40x23, και κατόπιν συνεννόησης με το γκισέ της εταιρίας πριν από την πτήση. Σημειώστε πως μουσικά όργανα συνήθως δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν στην καμπίνα επιβατών. Θα χρειαστεί λοιπόν να αποχωριστείτε για λίγο την πολύτιμη κιθάρα σας, αλλιώς, ετοιμαστείτε να πληρώσετε μία έξτρα θέση δίπλα σας για να ταξιδέψετε μαζί.

Μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού και ποδηλάτων
Η μεταφορά γίνεται αποκλειστικά σε ειδικές θήκες ή σάκους μέχρι 20 κιλά. Και πάλι, οι ειδικές περιπτώσεις χρήζουν συνεννόησης με το γκισέ της αεροπορικής.
 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να μεταφέρετε ό,τι χρειάζεστε στο ταξίδι σας χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις