ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ 225 € 

kalavrita

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 
Αναχώρηση: 26/12
4 ΗΜΕΡΕΣ  225 €
 

1η ημέρα: Αθήνα – Ναύπλιο – Λεβίδι – Κλειτορία
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό το Ναύπλιο, την πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και σύντομη περιήγηση της πόλης. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Λεβίδι. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και αναχώρηση για το χωριό κοντά στα Καλάβρυτα την Κλειτορία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο.

2η ημέρα: Σπήλαιο Λιμνών – Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Καλάβρυτα
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το μαγευτικό «Σπήλαιο των Λιμνών» κοντά στο χωριό Καστριά Αχαΐας. Εδώ θα ανακαλύψουμε τις μυστηριώδεις στοές του και θαυμάσουμε τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς του, καθώς και τις κλιμακωτές λίμνες οι οποίες εκτείνονται σε τρεις ολόκληρους ορόφους στο εσωτερικό του. Έπειτα θα ανηφορίσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να απολαύσουμε τόσο τον καφέ μας με υπέροχη θέα. Το μεσημέρι θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης των Καλαβρύτων και θα απολαύσουμε παραδοσιακό φαγητό σε κάποια από τα αναρίθμητα εστιατόρια. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο.

3η ημέρα: Επίσκεψη και οινογευσία στο οινοποιείο Καλόγρη – Βυτίνα – Δημητσάνα
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για μια βόλτα στον διπλανό νομό, την Αρκαδία. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στην Κάψια, δίπλα στο ελατοδάσος του Μαινάλου, όπου θα επισκεφτούμε το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη. Αναπαλαιωμένο πλέον σήμερα με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου, ο Ευάγγελος Καλόγρης ο νεότερος, άνοιξε τις πόρτες του αρχοντικού για το κοινό δημιουργώντας ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο, με επισκέψιμους χώρους παραγωγής και φιλοξενίας. Μετά την οινογευσία μας και την ενημέρωσή μας για τον τρόπο παρασκευής εκλεκτού, βιολογικού κρασιού θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Βυτίνα. Χρόνος για καφέ και αγορά τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια αναχώρηση για ένα από τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, την Δημητσάνα. Θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης για να δούμε από κοντά έναν αλευρόμυλο, ένα βυρσοδεψείο, ένα ρακοκάζανο και ένα μπαρουτόμυλο. Ελεύθερος χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο.

4η ημέρα: Λίμνη Δόξα – Λίμνη Στυμφαλία – Λουτράκι – Αθήνα
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για την τεχνητή λίμνη Δόξα σε υψόμετρο 900 μέτρων. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου όπου και θα επισκεφτούμε. Στη συνέχεια, θα καταλήξουμε στην Στυμφαλία η οποία βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος. Τελευταίος σταθμός της ημέρας το Λουτράκι με ελεύθερο χρόνο για καφέ, περίπατο και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

20170109152947 1

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Τρεις διανυκτερεύσεις στο Mont Helmos Hotel 3* superior με πρωινό
• Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
• Αρχηγός εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Φιλοδωρήματα
• Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια & αρχαιολογικούς χώρους
• Φαγητά & ποτά
• Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
• Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

kalavrita rates