ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

4 ΗΜΕΡΕΣ 389 

giannena1

ΠΑΠΙΓΚΟ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΚΟΝΙΤΣΑ 
Αναχώρηση  23/12 4 ημέρες 389 
 

1η μέρα: Αθήνα - Δωδώνη – Γιάννενα: Πρωινό & αναχώρηση από Αθήνα. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της νέας Ιόνιας Οδού, φθάνουμε στην ιστορική περιοχή της Ελλάδας, γνωστή κυρίως από το αρχαίο θέατρο και το μαντείο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, τη Δωδώνη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI 5* στα Γιάννενα. Δείπνο.

2η μέρα: Ελληνικό - Μουσείο Παπαγιάννη – Μέτσοβο: Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρου Παπαγιάννη». Έπειτα θα μεταβούμε στο πετρόχτιστο και γραφικό Μέτσοβο. Επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, στο αρχοντικό Τοσίτσα και στην Πινακοθήκη. Χρόνος για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Πάπιγκο - Καλπάκι - Κόνιτσα - Μονή Μολυβδοσκέπαστης Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι (Πολεμικό Μουσείο). Συνεχίζουμε για το γραφικό Πάπιγκο, περνάμε από την Αρίστη και θαυμάζουμε το τοπίο του ποταμού Βοϊδομάτη. Το μεσημέρι θα μας βρει στην Κόνιτσα (χρόνος για φαγητό). Επόμενος σταθμός η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Κήποι - (Μουσείο Αγάπιου Τόλη) - Μονοδένδρι - Φαράγγι Βίκου Πρωινό και αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια και τα πέτρινα γεφύρια του Κόκκορη και του Καλόγηρου στους Κήπους. Επίσκεψη στο Μουσείο Αγάπιου Τόλη (εφόσον είναι ανοιχτό). Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι και το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Σπήλαιο Περάματος - Νησάκι - Κάστρο – Αθήνα: Πρωινό και επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και τη Λίμνη Παμβώτιδα. Από το μώλο θα επιβιβασθούμε στο καραβάκι για το γραφικό νησάκι. Περίπατος και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά. Επιστροφή στα Γιάννενα και προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο, όπου θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, το τζαμί Ασλάν-σήμερα Εθνογραφικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και το νέο (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (αν είναι ανοιχτό). Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό 4ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

παπιγκο


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
• Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Serai 5*
• Ημιδιατροφή καθημερινά
Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική στη θέση της ημιδιατροφής
• Αρχηγός/συνοδός
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
• Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους
• Το εισιτήριο για το νησάκι
• Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
• Ο ειδικός φόρος διαμονής 4€