ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

thessaloniki

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
 

1η ημέρα: 28/10, Αθήνα – Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (προαιρετικά) και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 29/10, Περιήγηση Θεσσαλονίκης – Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα
Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης αλλά και για να απολαύσουμε τον περίπατό μας στην όμορφη και πολυσύχναστη παραλία της. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 369 – 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόσο κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όσο και κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Έπειτα αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 30/10, Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη
Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ένα ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσκεψη στο μουσείο και στο περίπτερο των επισκεπτών για να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα. Μετά την περιβαλλοντική μας ξενάγηση θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 31/10, Θεσσαλονίκη – Βεργίνα – Αθήνα
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βεργίνα, όπου θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, έναν από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Στη συνέχεια αναχώρηση με προορισμό την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στα κεντρικότατα El Greco 3* superior ή Holiday Inn 5*
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Πρωτόκολλα Covid ‘19
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Γεύματα και δείπνα
 • Η ημιδιατροφή στο El Greco αξίας 12€ το άτομο ημερησίως
 • Η ημιδιατροφή στο Holiday Inn αξίας 10€ το άτομο ημερησίως
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ για το El Greco & 4€ για το Holiday Inn το δωμάτιο ημερησίως
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

 • Θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη εκδρομή με αναχώρηση στις 29/10 χωρίς την 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος.

Screenshot 2021 10 14 at 4.31.10 PM

Οι παιδικές τιμές έως 6 ετών στο El Greco ισχύουν αν τα παιδιά μοιραστούν το κρεβάτι των γονιών. Διαφορετικά, με επιπλέον κλίνη χρεώνονται ως παιδιά 12 ετών.