ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Οργανωμένες Εκδρομές Στην Ελλάδα - Εκδρομες στην Ελλαδα - Προσφορές για ταξίδια στο Ελλάδα - Εκδρομές Ελλάδα - Ταξίδια, Εκδρομές, Πακέτα Διακοπών Ελλάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ  ΣΕΡΡΕΣ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ
 

1η μέρα, Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση το πρωί περνώντας από τις Θερμοπύλες, την Λαμία και τον Πλαταμώνα, με ενδιάμεσες στάσεις επί της εθνικής οδού θα φτάσουμε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την νύφη του Θερμαϊκού. Σε απόσταση αναπνοής η Σκεπαστή αγορά, οι Ομπρέλες Ζαγγολόπουλου, η Αψίδα του Γαλέριου, η πλατεία Αριστοτέλους, η Ροτόντα και ο Λευκός Πύργος. To βράδυ προαιρετικά μετάβαση και διασκέδαση σε κέντρο στα Λαδάδικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σέρρες, γέφυρα Στρυμώνα και θα φτάσουμε 5χλμ. πριν από τα σύνορα της Βουλγαρίας, όπου με ειδική άδεια θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Οχυρό Ρούπελ. Πρόκειται για το καταφύγιο – στρατηγείο με τους υπόγειους δαιδαλώδεις διαδρόμους, από όπου οι Έλληνες πρόβαλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου. Η εικόνες και η ατμόσφαιρα θα μας μεταφέρουν σε εκείνα τα χρόνια. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Λίμνη Κερκίνη. Ένας από τους πλουσιότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εδώ ξεχειμωνιάζει και ο αργυροπελεκάνος, σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση. Σχετικά παραμονή και βαρκάδα στην λίμνη όσοι επιθυμούν, ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθούμε της Σέρρες, για βόλτα και καφεδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την περιήγηση μας στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρώτη μας στάση στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ο οποίος κτίσθηκε τον 5ο αιώνα. Είναι τρίκλιτος βασιλική, τεραστίου μεγέθους. Κάτωθεν του δαπέδου υπάρχουν κατακόμβες στις οποίες οδηγεί κλίμακα μέσα στον ναό. Ο ναός φιλοξενεί λείψανα του Αγίου και έχει επανειλημμένως καταστραφεί. Σήμερα αποτελεί στολίδι της Θεσσαλονίκης και πανορθόδοξο προσκύνημα. Θα συνεχίσουμε για τον Λευκό Πύργο ενώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην πρόσφατα διαμορφωμένη Νέα παραλία της πόλης, συχνός πόλος έλξης. Κατόπιν θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 26 και 28 Οκτωβρίου
 

Screenshot 2020 10 15 at 1.13.24 PM
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν βάση της νόμιμης πληρότητας
  • Διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της επιλογής σας, σε δίκλινα δωμάτια
  • Δυο Πρωινά
  • Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος
  • Ημιδιατροφή 26€ (2 δείπνα)