ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Οργανωμένες Εκδρομές Στην Ελλάδα - Εκδρομες στην Ελλαδα - Προσφορές για ταξίδια στο Ελλάδα - Εκδρομές Ελλάδα - Ταξίδια, Εκδρομές, Πακέτα Διακοπών Ελλάδα

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ και ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΙΝΔΟΥ- ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
 

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Μονή Κορώνης - Φράγμα Ταυρωπού – Καλαμπάκα: Αναχώρηση το πρωί, στάση για καφέ κοντά στην Λαμία και στην συνέχεια αφού περάσουμε τον Δομοκό, φθάνουμε Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη με υψόμετρο 1000 μέτρα που πήρε το όνομα του πολιτικού Πλαστήρα καθ` ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920-30. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μέτρα με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας. Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μέτρα και ύψους 83 μέτρα καθοριστικό για την ύδρευση, την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Titagion που βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Μετέωρα – Μονή Αγ. Στεφάνου – Τρίκαλα - Αθήνα: Μετά το πρωινό επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, το μεγαλύτερο και παλαιότερο μοναστήρι. Συνεχίζουμε για την Μονή Αγ. Στεφάνου, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της συστάδας των μετεωρικών βράχων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα και είναι το μόνο μοναστήρι που επισκέπτεται κανείς χωρίς να ανεβεί σκαλιά, γιατί η προσπέλαση σε αυτό γίνεται με μια μικρή γέφυρα.  Η θέα από τον εξώστη είναι μαγευτική. Κατόπιν για τα Τρίκαλα, χτισμένα στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη και να γευτείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην παραδοσιακή συνοικία στο Βαρούσι, με τα στενά πλακόστρωτα στενάκια (τα «στενά του Σακαφλιά», γνωστά από το ομώνυμο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη), τον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, με τα εμπορικά καταστήματα και τις διαδοχικές πολυσύχναστες καφετέριες, την κεντρική Πλατεία Ηρώων, το κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Κατόπιν θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28 Οκτωβρίου
TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ + 25€
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν βάση της νόμιμης πληρότητας
  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Titagion Boutique Hotel 3* με θέα την Λίμνη Πλαστήρα
  • Ημιδιατροφή (1 Πρωινό και 1 Βραδινό)
  • Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος