ΒΥΤΙΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

vitina

Αποδραση σε ΒΥΤΙΝΑ, ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ & ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

2 Μέρες οδικώς // Αναχωρήσεις: Κάθε μέρα

1η μέρα: Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ και στην συνέχεια άφιξη στην Βυτίνα του νομού Αρκαδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Βυτίνα είναι ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου και βρίσκεται σε υψόμετρο 1033 μέτρων στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή με πεύκα, έλατα και καστανιές. Στην επανάσταση του 1821 έπαιξε σημαντικό ρόλο ως κέντρο ανεφοδιασμού με αποτέλεσμα να πυρποληθεί επτά φορές από τον Ιμπραήμ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βυτίνας είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνα που οικοδομήθηκε το 1846 με το μαύρο μάρμαρο της περιοχής, το λαογραφικό μουσείο και η αξιόλογη βιβλιοθήκη με βιβλία του 17ου αιώνα.
Αφού εξερευνήσετε την Βυτίνα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Στεμνίτσα ( απόσταση 30 χλμ από την Βυτίνα ) έναν παραδοσιακό οικισμό κτισμένο σε υψόμετρο 1083 μέτρων. Γνώρισε μεγάλη ακμή στην Βυζαντινή περίοδο και έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Στεμνίτσας υπάρχουν αυθεντικές τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το φαράγγι του Λούσιου. Επιστροφή στην Βυτίνα.
Σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες του χωριού με τοπικά πιάτα από εκλεκτές πρώτες ύλες, όπως τον κοκκινιστό κόκκορα με χειροποίητες χυλοπίτες, δίπλα στο τζάκι με θέα την χαράδρα του Λούσιου.Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο , και στην συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα άλλο ορεινό χωριό της Αρκαδίας, την Δημητσάνα ( 20 χλμ από Βυτίνα ). Η Δημητσάνα είναι κτισμένη σε υψόμετρο 946 μέτρων και έχει θαυμάσια θέα προς την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και τον Ταύγετο.
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας εδώ υπήρχε το κρυφό σχολειό. Κατά την Ελληνική Επανάσταση λειτουργούσαν 14 μπαρουτόμυλοι που εφοδίαζαν τον αγώνα με πυρομαχικά. Ο εθνομάρτυρας Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ κατάγεται από την Δημητσάνα. Αξίζει να περιδιαβείτε τον πετρόκτιστο οικισμό με τα αξιόλογα αναστηλωμένα αρχοντικά και να επισκεφθείτε την Βιβλιοθήκη και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

vitina rates

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό, σε κεντρικό κατάλυμα της Βυτίνας
  • Αυτοκίνητο για 2 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:
  • Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή
  • Απεριόριστα χιλιόμετρα
  • Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή
  • 24ωρη Οδική Βοήθεια
  • Ένας Επιπλέον Οδηγός
  • Όλοι οι φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator