ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ

Ατομικά Ταξίδια Ελλάδα - Εκδρομες στην Ελλαδα - Προσφορές για ταξίδια στο Ελλάδα - Εκδρομές Ελλάδα - Ταξίδια, Εκδρομές, Πακέτα Διακοπών Ελλάδα

Αποδραση σε ΔΕΛΦΟΙ & ΑΡΑΧΩΒΑ

2 Μέρες οδικώς // Αναχωρήσεις: Κάθε μέρα

1η μέρα: Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στην Λειβαδιά για καφέ με θέα τους περίφημους καταρράκτες και μετά από ταξίδι συνολικά 2 ½ ωρών, άφιξη στην κωμόπολη των Δελφών του νομού Φωκίδας. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση και αυτοί αφού έκαναν τον γύρο του κόσμου, συναντήθηκαν στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την Ιερά οδό με τον Ναό του Απόλλωνα, τον Θησαυρό των Αθηναίων, τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας, το αρχαίο Θέατρο των Δελφών, το αρχαίο Στάδιο, την Κασταλία πηγή στα νερά της οποίας πλένονταν η Πυθία και οι ιερείς του μαντείου πριν δώσουν τον χρησμό. Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται και το Αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών με σημαντικότατα ευρήματα από την Αρχαϊκή έως την Ρωμαϊκή εποχή. Τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά είναι ο Ηνίοχος των Δελφών, το άγαλμα του Αντίνοου, η Σφίγγα των Ναξίων, ο Θησαυρός των Σιφναίων, τα αετώματα του ναού του Απόλλωνα, ο μαρμάρινος Ομφαλός.
Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε ένα από τα πολλά και αξιόλογα εστιατόρια των Δελφών, όπου μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτά πιάτα της τοπικής κουζίνας με θέα την κοιλάδα του Πλειστού και του Κορινθιακού κόλπου.

2η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο , και αφού θαυμάσουμε το επιβλητικό τοπίο ανάμεσα στους δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες όπου είναι διάχυτο το πνευματικό στοιχείο, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για την Αράχωβα της Βοιωτίας , μια ορεινή κωμόπολη χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων στις πλαγιές του Παρνασσού ( 12 χλμ από τους Δελφούς ).
Η Αράχωβα φημίζεται για τα υφαντά, τα παραδοσιακά τυριά όπως η Φορμαέλα, τις χειροποίητες χυλοπίτες και τον παραδοσιακό τραχανά της. Όλα τα τοπικά προϊόντα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα καταστήματα πάνω στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την κωμόπολη.
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αράχωβας είναι το Ρολόι, κτισμένο το 1860 πάνω στον βράχο Τυριά, ο Εγκάρσιος με τα 264 σκαλοπάτια που οδηγούν στον ναό του Αγίου Γεωργίου με την πανοραμική θέα, το Ηρώο του Καραϊσκάκη με την μορφή του Γεωργίου Καραϊσκάκη πάνω σε τριακόσιες πέτρες που θυμίζουν τα κεφάλια των νεκρών Τούρκων.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της γειτνίασης της με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, η Αράχωβα έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο χειμερινό κοσμοπολίτικο προορισμό , με καταστήματα που ειδικεύονται σε χιονοδρομικό εξοπλισμό , σχολές σκι, πολλά εστιατόρια, καφέ-μπάρ και νυκτερινά μαγαζιά που κρατούν το κέφι αμείωτο μέχρι το πρωί. Δικαιωματικά έχει κερδίσει τον τίτλο: ή Μύκονος του χειμώνα .
Προτείνουμε γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια με τις τοπικές λιχουδιές και στην συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα.

delfoi retes

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Δελφών
  • Αυτοκίνητο για 2 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:
  • Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή
  • Απεριόριστα χιλιόμετρα
  • Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή
  • 24ωρη Οδική Βοήθεια
  • Ένας Επιπλέον Οδηγός
  • Όλοι οι φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator